Over ons

Oratoriumkoor Toonkunst Almelo is opgericht in 1936 en in al die jaren is uitgegroeid tot een kwalitatief hoogstaand koor met ongeveer 75 leden afkomstig uit Almelo, Borne en omliggende plaatsen. Toonkunst Almelo stelt zich tot doel de grote koorwerken van onze muziekliteratuur op een zo hoog mogelijk niveau uit te voeren.

Naast klassieke werken als de Messiah van Händel, de Matthäus Passion, de Johannes Passion en het Magnificat van Bach, het Requiem van Mozart, Duruflé en Dvorák heeft Toonkunst de de afgelopen jaren ook modernere werken uitgevoerd.

Met onder andere uitvoeringen van Misa Criolla van Ramirez, het Requiem van Rutter, het Pater Noster van Vasks, het Immortal Bach van Nystedt en in november 2015 het Dona Nobis Pacem van Vaughan Williams geeft Toonkunst aan dat zij waarde hecht aan een breed en afwisselend repertoire.

KWALITEIT EN GEZELLIGHEID

Toonkunst Almelo heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daarnaast vindt zij het ook van belang dat de leden er zich thuis voelen. Een actieve activiteitencommissie organiseert regelmatig leuke evenementen als een nieuwjaarsborrel of buffetjes met door de leden zelf gemaakte lekkernijen. In het verleden zijn er  meerdaagse uitwisselingsconcerten geweest in Berlijn met het orkest Musici Medici. In 2017 staat opnieuw een buitenlandse concertreis gepland.

Daarnaast wil het bestuur graag zoveel mogelijk leden actief bij het wel en wee van de vereniging betrekken. Dat kan via het zitting nemen in vaste commissies, zoals de muziekcommissie, activiteitencommissie en concertcommissie, of bijvoorbeeld in een tijdelijke reiscommissie.