Concertreis Berlijn

Vanwege het jubileumjaar 2016, toen Toonkunst haar 80-jarig bestaan vierde, werd er een concertreis georganiseerd naar Berlijn.

20 en 10 jaar geleden trad Toonkunst op met Musici Medici, een orkest van de Humboldt Universität in Berlijn. Maart 2017 gaven we hier een vervolg aan door op 25 maart 2017 samen het Gloria van Vivaldi en Highlights uit de Messiah uit te voeren in de Heilig-Kreuz Kirche.

Deze vierdaagse concertreis was één van de vele hoogtepunten uit ons 80-jarig bestaan!

Met een bus vol Toonkunstenaars (77 personen) vertrokken we op donderdag 23 maart richting Berlijn. Na aankomst in het hotel en een diner ontmoetten we de orkestleden en solisten Susanne Weber en Anouk Snellink voor de generale repetitie in de Heilig-Kreuz Kirche. Met veel plezier werd de kennismaking hernieuwd!

Vrijdag en zaterdag was er ruimte voor een stadstour per bus, een fietstocht onder leiding van een gids langs belangrijke plekken van De Muur, een diner met bonte avond tijdens een boottocht op de Spree (veel onvermoede talenten van koorleden kwamen aan het licht) en een bezoek aan de Reichstag. Het weer was prachtig en de sfeer enorm goed.

Op zaterdagavond vond het concert plaats in een goed gevulde kerk. Met overgave werd er gezongen en gemusiceerd, hetgeen het publiek met een daverend applaus beloonde. De nazit met orkestleden duurde tot in de nachtelijke uurtjes en was erg gezellig.

Toonkunst hoopt Musici Medici binnenkort in Almelo te begroeten voor een muzikaal tegenbezoek, dus houdt u de website in de gaten!