Komende concerten

Requiem van W.A. Mozart zondag 14 november 2021 óf 12 december 2021

Een uitvoering van het Requiem van W.A. Mozart met kamerorkest en solisten in de Grote Kerk Almelo. Aanvang concert is 14.30 uur en eventueel nogmaals om 16.30 uur. U kunt als tenor of sopraan meezingen met Toonkunst, de repetities voor projectleden starten op 22 september en lopen tot en met het concert. Voor informatie kunt u contact opnemen met bestuurslid Rob Lokin 06-3093.0638, voor aanmelding of een aanmeldingsformulier kunt u mailen naar het secretariaat Berdien Blaak secretariaat@toonkunstalmelo.nl

De definitieve concertplanning alsmede de overige informatie over orkest en solisten zullen binnenkort gepubliceerd worden.

Projectkoor Requiem van Fauré 4 Mei 2022

In plaats van het afgelaste projectkoor in 2020, het herdenkingsjaar van 75 jaar vrijheid, is het nu mogelijk dit project mee te zingen met Toonkunst op 4 mei 2022. Het concert wordt georganiseerd vanuit Toonkunst Almelo, nadere informatie over dit project volgt binnenkort. We zingen het bekende Requiem van G. Fauré in aansluiting op de plechtigheid op het wethouder E. van Dronkelaarplein. Deelnemers bij vorige projecten worden opnieuw uitgenodigd maar ook anderen die graag hun medewerking verlenen aan de 4 mei traditie in Almelo worden langs deze weg opgeroepen om zich aan te melden. Binnenkort is de aanmeld-website beschikbaar.

Gepland: Dido and Aeneas vrijdag 7 oktober 2022

Een concertante uitvoering van de opera van Henry Purcell met het Promenade Orkest in de Grote Kerk van Almelo. Medewerking zullen verlenen: Carrie Dimagulangan (mezzosopraan) als Dido, Jan Willem Baljet (bariton) als Aeneas, en de sopranen Dorien Deodatus als Belinda, Stella Göke als de tweede dame, Stefanie Bruggeling als de tovenares, Nardi Thonen en Nienke Dam als de heksen.

Gepland: Ein deutsches Requiem april 2023

Een uitvoering van Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms met een kamerorkest in de Grote Kerk van Almelo. Medewerking zullen verlenen:
Lisette Bolle, sopraan en Daniël Hermán Mostert, bariton. De artistieke leiding is in handen van onze dirigent Arno Vree.

Afgelast: Jubileumjaar 2021

De projecten in het kader van 85 jaar Toonkunst Almelo zijn in voorbereiding. Op deze site kunt u daar later meer informatie over vinden.