Over ons

Oratoriumkoor Toonkunst Almelo is opgericht in 1936 en in al die jaren is uitgegroeid tot een kwalitatief hoogstaand koor met ongeveer 75 leden afkomstig uit Almelo, Borne en omliggende plaatsen. Toonkunst Almelo stelt zich tot doel de grote koorwerken van onze muziekliteratuur op een zo hoog mogelijk niveau uit te voeren.

Naast klassieke werken als de Messiah van Händel, de Matthäus Passion, de Johannes Passion en het Magnificat van Bach, het Requiem van Mozart, Duruflé en Dvorák heeft Toonkunst de de afgelopen jaren ook modernere werken uitgevoerd.

Met onder andere uitvoeringen van Misa Criolla van Ramirez, het Requiem van Rutter, het Pater Noster van Vasks, het Immortal Bach van Nystedt, het Dona Nobis Pacem van Vaughan Williams  en The Mirror of Perfection van Richard Blackford geeft Toonkunst aan dat zij waarde hecht aan een breed en afwisselend repertoire.

KWALITEIT EN GEZELLIGHEID

Toonkunst Almelo heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daarnaast vindt zij het ook van belang dat de leden er zich thuis voelen. Een actieve activiteitencommissie organiseert regelmatig leuke evenementen als een nieuwjaarsborrel of buffetjes met door de leden zelf gemaakte lekkernijen. In het verleden zijn er meerdaagse uitwisselingsconcerten geweest in Berlijn met het orkest Musici Medici. In maart 2017 werd Berlijn voor het laatst bezocht in het kader van het 80-jarig jubileum van Toonkunst. Samen met Musici Medici werden delen van de Messiah en het Gloria van Vivaldi uitgevoerd.

Daarnaast wil het bestuur graag zoveel mogelijk leden actief bij het wel en wee van de vereniging betrekken. Dat kan via het zitting nemen in vaste commissies, zoals de muziekcommissie, activiteitencommissie en concertcommissie, of bijvoorbeeld in een tijdelijke reiscommissie.