Repetitor

Vanaf 1 december 2009 is Rob van Doorn de vaste repetitor bij Toonkunst Almelo. Rob begint op 6-jarige leeftijd zijn pianolessen bij de plaatselijke organist. Tot zijn 18e jaar blijft hij pianolessen volgen, waarvan ca. 8 jaar aan de muziekschool in Arnhem. Vrij snel is Rob regelmatig op voorspeelavonden van de muziekschool te vinden waar hij merendeels diverse instrumentalisten begeleidt.

Van 1975 tot 2010 heeft hij als bas bij diverse koren gezongen: o.a. “The Young Eppinga Singers” in Oosterbeek, de “Spritual Singers” in Renkum, “Toonkunst Arnhem” in Oosterbeek, “Thomaskoor” in Gorinchem, “Musica Vocale” in Wageningen en het “Arnhems Kamerkoor”.

In 2003 behaalt Rob het certificaat 2e niveau van de intensieve Kurt Thomas Cursus voor amateur koordirigenten. In 2005 besluit hij zijn zangperiode voorlopig af te sluiten en zich volledig op het instrumentale vlak te richten. Bij IJsbrand ter Haar heeft Rob gedurende 3 jaar klavecimbellessen gevolgd en heeft daarmee zijn inzetbaarheid als amateurmusicus vergroot.

Rob van DoornRob was gedurende 7 jaar de vaste pianist/repetitor bij “Cantatekoor Dukenburg”, is ad-hoc dirigent  bij gemengd operettekoor “Die Fledermaus” en wordt regelmatig gevraagd om partij-/koorrepetities te verzorgen bij koorprojecten.

Vanaf 2005 is Rob vaste repetitor/pianist tijdens het internationale koorweekeinde in Twente.

Daarnaast speelt hij samen met Duo Biaggini; een violist en celliste die deel uitmaken van het Biaggini Consort. Dit is een in 2007 opgerichte vereniging van jonge professionele musici die op projectbasis samenwerken in kleine ensembles.

Tijdens een jubileumconcert in november 2009 beleeft Rob zijn debuut als solo-pianist met twee delen uit een pianoconcert van Mozart (nr. 23 – KV 488).